S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Otroci na sodišču

V želji, da bi otrokom olajšali postopek pričanja v kazenskih postopkih ter jih na to pripravili, je Vrhovno sodišče RS v okviru projekta Učinkovito pravosodje izvedlo javno naročilo tiskanja treh brošur Otrok na sodišču. Namen je otrokom na prijazen način predstaviti njihovo vlogo v sodnem postopku ter pomen in funkcijo sodišča.

Knjižici Jan gre na sodišče in Jana gre na sodišče sta namenjeni dečkom in deklicam od 5. do 9. leta starosti in s pomočjo slikanic opisujeta otrokove naloge na sodišču. Knjižica Ko moraš na sodišče kot priča pa je namenjena deklicam in dečkom, starim od 10 do 14 let. Knjižice otrokom pojasnjujejo, zakaj morajo ljudje na sodišče, kako je videti sodišče, kdo so osebe, ki jih bodo srečali na sodišču in katere so njihove naloge, kakšna je naloga otroka, ko bo pričal ter kaj se bo zgodilo, ko otrok svojo nalogo na sodišču opravi.

Knjigice so v PDF-ju dosegljive tukaj:

Jan gre na sodišče

Jana gre na sodišče

Ko moraš na sodišče kot priča

Knjigice so nastale v okviru projekta Učinkovito pravosodje.

Upravičenec: Ministrstvo za pravosodje
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad
Skupna višina sredstev: 32.900.000,00 evrov za celoten projekt Učinkovitega pravosodja 
EU prispevek: 18.864.000,00  evrov  za celoten projekt Učinkovitega pravosodja