S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Polhov doživljajski park

Popotovanje po Polhovem doživljajskem parku se začne v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu bodo pomagali najti nov dom. Ob tem jih na poti pričakuje 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi in še in še.

Polhov doživljajski park je pravljično-doživljajska pot, ki skozi preplet pravljičnega sveta in resničnih lastnosti živali ustvarja doživetja, ki otroke animirajo k hoji in gibanju v naravi, ob tem pa se učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave in budijo njihovo domišljijo ter ustvarjalnost.

Pravljično-doživljajska pot je namenjena predšolskim otrokom in učencem prve triade, je lahko dostopna in krožna, otroci pa bodo za vsa posamezna doživetja na posameznih točkah skupaj potrebovali približno dve uri.

Polhov doživljajski park je sicer kompleksen turistični produkt, ki ga sestavljajo slikanica Polh rogovilež in po njej posneta glasbena pravljica, povest Polh in Gradec ter istoimenska gledališka predstava, Polhova knjižica kot didaktično-pedagoško pomagalo, 10 izvirnih umetniških lesenih skulptur gozdnih živali, otroški didaktični čebelnjak, didaktični elementi in spretnostni leseni elementi ter usposobljeni interpretativni vodniki. Po mnenju župana občine Dobrova – Polhov Gradec Franca Setnikarja je »Polhov doživljajski park poseben po tem, da je v Polhovem Gradcu povezal številne akterje, ki se trudijo z razvojem kulture in turizma /…/. Tako je nastal projekt, ki promovira lokalno okolje in lokalne akterje združuje v novi zgodbi družinskega turizma.«

Upravičenec: Občina Dobrova – Polhov Gradec

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev: 90.679,14 evrov

EU prispevek: 56.762,73 evrov

 

Več o parku

FOTO: Aleš Fevžer