S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Prehod mladih

Analiza stanja problema prehoda mladih s posebnimi potrebami iz izobraževanja na trg dela v Slovenji je pokazala, da pride letno na trg dela od 900 do 1000 mladih, ki bi jih lahko delodajalci, zavezanci za zaposlovanje invalidov, ob zaposlitvi šteli v obvezno kvoto za zaposlovanje invalidov. Pokazalo se je, da je treba priprave mladih s posebnimi potrebami začeti že med šolanjem in jim nuditi podporo pri prehodu v zaposlitev, dokler se ne stabilizirajo na delovnem mestu.

Iskanju in razvijanju rešitev so se posvetili v Združenju izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji skupaj s še 13 projektnimi partnerji v projektu PREHOD MLADIH. Njegov osnovni namen je podpora in pomoč mladim s posebnimi potrebami za lažji prehod iz šole na področje dela, vanj pa želijo vključiti 2100 mladih s posebnimi potrebami iz celotne Slovenije. Aktivnosti v projektu, ki se izvaja s podporo Evropskega socialnega sklada, mladim bolj sistematično omogočajo čim bolj enake možnosti za integracijo iz šole na trg dela in s tem socialno vključenost. Projekt omogoča tudi usklajevanje in sodelovanje mladih s posebnimi potrebami, njihovih družin in vseh sodelujočih strokovnjakov, od šol do delodajalcev in drugih podpornih ustanov. Po prvem letu izvajanja beležijo številne uspešne zgodbe mladih s posebnimi potrebami, ki so jim pomagali pri lažjem prehodu na trg dela.

Predstavitveni video

Upravičenec: Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji (vodilni partner)
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad 
Skupna višina sredstev: 4,2 milijona evrov 
EU prispevek: 3,4 milijona evrov 

 

FOTO: Prehod mladih