S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Prvi izziv

Brez Prvega izziva verjetno še nekaj časa ne bi dobila prve priložnosti

»Zaposlitev sem začela iskati takoj po diplomi z veliko optimizma in navdušenja. Sočasno sem končala dva študija: pravo in marketing. Prepričana sem bila, da bom zato imela več možnosti za zaposlitev in mi službe ne bo treba dolgo iskati.«

Tako svojo zgodbo pričenja Tina Fonovič. Vendar njena pot do zaposlitve še zdaleč ni bila tako lahka in preprosta, kot si je sprva predstavljala. Seveda ji je nazadnje le uspelo. Prav s pomočjo programa Prvi izziv je našla zaposlitev na področju odnosov z javnostmi. »Brez programa Prvi izziv kljub visoki izobrazbi verjetno še nekaj časa ne bi dobila svoje prve priložnosti,« je prepričana Tina.

Tina je ena od skoraj 3000 mladih, ki so se doslej zaposlili s pomočjo programa Prvi izziv. Program je delodajalcem omogočil subvencijo 7.250 EUR za najmanj 15-mesečno zaposlitev brezposelnih mladih iz vzhodne Slovenije, ki še niso dopolnili 30 let. To je mladim omogočilo izboljšanje dostopa do čim prejšnje in kakovostne zaposlitve, pa tudi možnosti za njihovo nadaljnjo zaposlitev.

Upravičenec: Zavod RS za zaposlovanje
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad
Skupna višina sredstev: 20.725.956,00 evrov
EU prispevek: 16.580.764,8 evrov
 

Fotografija: Evropska komisija, razstava ob 60. obletnici delovanja Evropskega socialnega sklada; eden izmed izbranih projektov je bil tudi Prvi izziv.