S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Spodbude za trajno zaposlovanje mladih

Mlada oseba v kolektiv prinese nov veter

Kolektiv podjetja Optiweb sestavljajo vodje projektov, sodelavci v marketingu, oblikovalci, vodje pisarne, pred kratkim pa se je programerjem pridružil še Sebastjan Rechberger. Subvencijo za njegovo zaposlitev za nedoločen čas je podjetje pridobilo pri Zavodu za zaposlovanje, v okviru programa Spodbude za trajno zaposlovanje mladih.

Direktor podjetja Miha Lavtar pravi, da je finančna spodbuda zagotovo olajšala odločitev za zaposlitev: »Pred podpisom pogodbe za zaposlitev se moramo prepričati, da se bo vsak novozaposleni ujel z drugimi člani ekipe, da bo s svojim znanjem podjetju in kolektivu predstavljal neko dodano vrednost ter prinašal dobiček«. Sebastjan se je v procesu spoznavanja dobro odrezal v vseh segmentih, saj je uspešno prestal razgovor, pokazal je interes za učenje, opravil je teste, uspešno rešil konkretno nalogo, tudi karakterno se je povsem vklopil v ekipo. Sebastjan iskreno pripomni, koliko mu pomeni služba za nedoločen čas. »Še posebej v tem času, v obdobju, ko se želim osamosvojiti, se preseliti na svoje.« »Sebastjan je nedvomno popestril našo ekipo, lepo smo se ujeli in vesel sem, da smo spet imeli srečno roko pri izbiri kadra,« pove Miha in še optimistično poudari, da bo v prihodnosti zagotovo prostor za nove kadre, še posebej v panogah, kot sta programiranje in marketing.

Temeljni namen programa Trajno zaposlovanje mladih je spodbujanje delodajalcev s pomočjo subvencije (praviloma v višini  5.000 EUR) k zaposlovanju brezposelnih mladih, starih do vključno 29 let, za nedoločen čas. To prispeva k njihovi delovni in socialni aktivaciji, s tem pa tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Več o projektu

Upravičenec: Zavod RS za zaposlovanje
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad
Skupna višina sredstev: 27.733.520,00 evrov
EU prispevek: 22.186.816,00 evrov
 
Fotografija: Zavod RS za zaposlovanje