S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Ureditev parka ob Semedelski promenadi v Kopru

Namen projekta, ki so ga izvedli v okviru mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, je bil sanirati del degradiranega urbanega območja ob Semedelski promenadi v Kopru v velikosti 26239,02 m2, ki je bilo fizično in funkcionalno degradirano. Tako so uredili parkovno rekreacijske površine, umestili zelene površine in postavili urbano opremo ter hortikulturno ureditev. Poleg prenove in revitalizacije degradiranega urbanega območja so vzpostavili varno in prijetno okolje, ki omogoča vključevanje in povezanost skupnosti.

Celovita zasnova in upravljanje zelenega sistema mesta in povezanost zelenih ter odprtih površin mesta in zaledja omogoča tako stalne prebivalce mesta kot za obiskovalce  dostopnost mestnih površin in obal in programsko raznolikost vsebin. Z upravljanjem z vodami in obalnim prostorom, ki ščiti tudi pred škodljivim delovanjem vode, pa so dosegli usklajenost med varstvom in rabami.

Upravičenec: Mestna občina Koper

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev vseh treh objektov: 2.918.407 evrov

EU prispevek za vse tri objekte: 400.000 evrov

 

FOTO: Črt Slavec