S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Usposabljanje na delovnem mestu (UDM)

Končno sem bila videna in opažena

Program Usposabljanje na delovnem mestu prinaša koristi tako za delodajalce kot brezposelne osebe. Celjanki Tjaši je vključitev v program omogočila, da se je izkazala. Delodajalcu je dokazala, da je pridna, delavna, marljiva in učljiva ter zaupanja vredna. Zaradi priporočila mentorice, ki jo je usposabljala, je nato dobila zaposlitev.

»Več kot dve leti sem bila brezposelna. Vmes sem imela sicer nekaj zaposlitvenih priložnosti, a moram priznati, da sem bila pogosto presenečena in tudi zelo razočarana nad pritiski delodajalcev.« Želja po zaposlitvi je bila zelo velika, zato je dan za dnem iskala priložnost, nato pa se odločila za preusposabljanje. Po končanem šolanju se je vključila v program Usposabljanje na delovnem mestu ter mesec dni po končanem usposabljanju že dobila zaposlitev. »Nedvomno je vključitev v progam usposabljanja na delovnem mestu pripomogla k temu, da sem bila končno videna, opažena v tem poklicu, o katerem sem že res dolgo sanjala.« 

Namen programa je pridobivanje in krepitev sposobnosti, znanj, veščin in spretnosti brezposelnih oseb, katerih obstoječa znanja oziroma delovne izkušnje ne omogočajo neposredne zaposlitve. Izvaja se pri delodajalcu na konkretnem delovnem mestu, saj se brezposelne osebe tako vključijo v delovni proces delodajalca. Pod strokovnim vodstvom mentorja opravljajo naloge, določene v izbranem programu usposabljanja. Po zaključenem usposabljanju pa delodajalec pripravi poročilo o uspešnosti, z opisom pridobljenih veščin, znanj in spretnosti.

Več o projektu

Upravičenec: Zavod RS za zaposlovanje
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski socialni sklad
Skupna višina sredstev: 28.558.946,62 evrov
EU prispevek: 22.847.157,296 evrov
 
Fotografija: Zavod RS za zaposlovanje