S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Večnamensko plovilo EcoCraft

Podjetje Hovercraft d.o.o., ki se ukvarja s storitvami in proizvodnjo napihljivih izdelkov, je v okviru sofinanciranega projekta Ecocraft razvilo prototip večnamenskega plovila iz sodobnih materialov, ki omogoča raznolikost različnih možnosti uporabe. Prototip v naravni velikosti predstavlja produkt, s katerim je podjetje združilo ekološko in sonaravno mobilnost na vodi, ki ne posega v naravno ravnovesje oz. neokrnjena vodna okolja. Hkrati se je s poenostavljeno montažo, demontažo in shranjevanjem dvignila uporabnost produkta na raven, ki zagotavlja komercialen uspeh.

Ideja o stabilnem plovilu, ki bi obvodnim turističnim krajem omogočal obogatitev ponudbe, je bila v veliki meri nadgrajena, ko se je ob poplavah v okolici Maribora izkazalo, da ni dovolj plovil, ki bi bila primerna za učinkovito in cenovno ugodno pomoč ob vodnih ujmah. »Ker podjetje Hovercraft veliko materialnih in človeških virov vlaga v inovacije in razvoj produktov za zaščito proti poplavam, smo imeli dovolj znanja, da smo idejo razširili v smeri uporabnosti za namen reševanja življenj in premoženja v primeru vodnih ujm«, opisujejo začetek. Ideja je dobila tudi stvarno podlago z razvojem materiala chlorosulfonated polyethylene, ki je ojačan s steklenimi vlakni. Material je bil sprva razvit za vojaške potrebe, zdaj pa je na voljo tudi v komercialne namene. Na temelju izkušenj z vodnimi plovili in materiali so idejno zasnovali plovilo, ki bo omogočalo sonaravno, kakovostno in inovativno izrabo vodnih površin v rekreativne, družbenokoristne in komercialne namene.

Hovercraft d.o.o. je mednarodno inovativno podjetje, ki se specializira v izdelavo napihljivih dvoslojnih struktur iz CSM, gume in PVC za namene oglaševanja, civilne zaščite in reševanja, navtike in športa. Podporo projektu je prejelo na javnem razpisu za RRI v verigah in mrežah vrednosti – Spodbude za raziskovalno-razvojne projekte, katerega namen je bilo sofinanciranje izvajanja RRI projektov podjetij ali konzorcijev podjetij, ki se nanašajo na razvoj novih ali izboljšanih proizvodov, procesov ali storitev z visoko dodano vrednostjo in s tržnim potencialom za večjo konkurenčnost sodelujočih podjetij.

Upravičenec: Hovercraft d.o.o. je

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev: 116.640,77 evrov

EU prispevek: 93.312,12 evrov

FOTO: Hovercraft