S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Z ugodnim kreditom do boljših storitev

V podjetju INO, d.o.o. Žiri se zavedajo, da jim največjo nevarnost predstavlja konkurenca, ki ne konkurira s kakovostjo, temveč s ceno. Zato svojo konkurenčno prednost že skoraj trideset let razvijajo in vzdržujejo predvsem z odlično, edinstveno, inovativno, predvsem pa kakovostno ponudbo proizvodov in storitev.

Njihovi začetki poslovanja segajo v leto 1991. Začeli so kot podjetje za konstruiranje in izdelavo strojne opreme. Najprej so začeli proizvajati stroje za sitotisk, kasneje so zaradi potreb tržišča razširili svojo dejavnost še na proizvodnjo strojev za tisk stekla in avtomatizacijo proizvodnih linij. Danes ima podjetje izdelan načrt ohranitve oziroma dviga tržnega deleža na obstoječih trgih, pa tudi celovit projekt tržnega prodora na tuje trge z opremo za sitotisk, ki je plod lastnega razvoja. V zadnjih letih so že močno povečali prodajo. Na domačem trgu prodajo tretjino izdelkov  in storitev, preostali dve tretjini pa v državah članicah Evropske unije in zunaj nje.

Da bi uresničili svoje načrte, so se odločili za nakup strojev za obdelavo - CNC rezkalnega stroja in stružnice. Z novo naložbo so skrajšali roke dobav, povečali obseg proizvodnje ter izboljšali kakovost obdelave kovinskih proizvodov za potrebe svojih kupcev. Za uresničitev želenih naložb so potrebovali dodatna sredstva, ki so jih uspešno pridobili iz naslova Sklada skladov. Direktor podjetja Blaž Mur je o sodelovanju z bankami pri pridobivanju sredstev povedal: »Ko ti bančni svetovalec v pravem trenutku predstavi vse značilnosti in prednosti financiranja iz Sklada skladov, je odločitev za prepotrebno naložbo toliko lažja«.

Upravičenec: INO, d. o. o.
Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020
Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj
Skupna višina sredstev (Kredit): 426.000,00 evrov

EU prispevek: 59.660,06 evrov (de minimis)

Foto: INO, d. o. o.