S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Zagon štartnika za razvoj in komercializacijo fleksibilnih robotskih celic Flexido

Podjetje Flexido je s pomočjo evropskih sredstev izdelalo prototip robotskih celic FLEXIDO za posodobitev proizvodnje na CNC strojih. Njihova prednost pred konkurenco je izmenljiv postajni sistem, ki omogoča avtomatizacijo na različnih strojih in za različne dele ter spreminja čas v zelo kratkem obdobju. Hkrati so celice zelo kompaktne in zasedajo malo prostora, kar je pri naročnikih pomemben faktor.

Podjetje je subvencijo prejelo preko javnega razpisa Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2017, čigar namen je bil podpreti razvojne ideje podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev. Flexido d.o.o. se je kot start-up podjetje ustanovilo leta 2016 in je na tekmovanju Start up Slovenija 2017 doseglo 27. mesto. V obdobju spremljanja pa je pokazalo tudi izjemne poslovne učinke, in sicer povečanje zaposlenih, pozitivno ustvarjeno dodano vrednost na zaposlenega ter povečanje prihodka.

Upravičenec: Flexido d. o. o.

Program: Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike 2014-2020

Sklad: Evropski sklad za regionalni razvoj

Skupna višina sredstev: 54.000 evrov

EU prispevek: 37.800 evrov

FOTO: Flexido