S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  / 

Kulturni center s knjižnico na Vrhniki, Vrhnika

Projekt je predlagala Janja, ker: "...gre za prenovo nekdanje šivalnice IUV na Vrhniki, ki je bilo opuščeno degradirano območje..."


Oglejte si video o projektu

Kratek opis projekta

Gre za prenovo nekdanje šivalnice IUV na Vrhniki, ki je bilo opuščeno degradirano območje v urbanem okolju in je s tem projekt prispeval tudi k trajnostnemu razvoju. Z revitalizacijo se je degradiranemu urbanemu območju dalo novo vsebino, s čimer se je saniralo degradirano območje, istočasno pa novim dejavnostim ni bilo treba namenjati novih zazidljivih površin, saj se je lahko uporabilo že degradirane površine. Ker bo objekt sedaj služil novim in različnim namenom, od knjižnice, šole, vseživljenjskega izobraževanja do interpretacijsko-turističnega centra, bo projekt prispeval k bolj kakovostnemu življenju občanov, obenem pa bodo Vrhniki dane tudi nove možnosti razvoja v smeri povezave bogate naravne in kulturne dediščine kraja v novo kulturno-turistično ponudbo Vrhnike, pa tudi širšega območja regije.

Projekt je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani