S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Predpisi

Predpisi

Akcije dokumenta

Programsko obdobje 2000-2006

Pred vstopom v Evropsko unijo je Slovenija izkoristila možnost sofinanciranja okoljskih in prometnih projektov v okviru t.i. predpristopne pomoči Evropske unije, in sicer iz programa ISPA (Instrument for Structural Policies for Pre-Accession). Omenjeni program se je končal s polnopravnim članstvom Slovenije v Evropski uniji, 1. maja 2004. Vsi projekti, ki so bili sofinancirani v okviru programa ISPA in do omenjenega datuma niso bili končani, so postali projekti Kohezijskega sklada.

V obdobju od leta 2000 do 2006 je Evropska komisija potrdila 28 slovenskih projektov s področja okolja in prometa. Evropska unija je zanje namenila 253,6 milijona evrov. Večina projektov je bilo s področja okolja, in sicer 16, s področja prometa je bilo osem projektov ter štirje projekti tehnične pomoči.

Večina omenjenih projektov je že zaključenih. Tisti, ki se še izvajajo, pa se bodo zaključili najpozneje do konca leta 2010, ko se tudi izteče t.i. obdobje upravičenosti izdatkov za omenjeno obdobje.

Programsko obdobje 2007-2013

V okviru nove finančne perspektive za programsko obdobje 2007-2013 se sredstva Kohezijskega sklada v Sloveniji črpajo na podlagi Operativnega programa Razvoja okoljske in prometne infrastrukture 2007-2013 (OP ROPI).


Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani