S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  / 

Mladi prevzemnik kmetije, postavitev sadovnjakov in mrež proti toči

Projekt sta predlagala Milena in Vinko, ker: "...je kmetija leta 2011 prišla v mlade roke, za kar so dobili tudi denar na razpisu..."


Oglejte si video o projektu

Kratek opis projekta

Oba z ženo delata na kmetiji in živita od nje, pri delu pridno pomagata tudi otroka in še starši obeh, tako da zdaj pridelujejo sadje, večinoma jabolka, na 6,5 ha. Kar 90 % nasadov imajo zdaj pokritih s protitočnimi mrežami in opremljenih z namakalnim sistemom. Dobili so zanesljivega kupca - Evrosad in zato sprejeli tudi zahtevni standard pridelave Global Gap. Na kmetiji so razvili tudi dopolnilno dejavnost – izdelovanje lesenih zabojev za sadje in sončno elektrarno. V nekaj letih želijo nasade povečati na 8 ha, radi pa bi nabavili tudi samohodno ploščad, saj se je z mrežami skoraj polovica dela preselila na višino in lestve. Na kmetiji se tudi stalno izobražujejo in zaradi ugodne lege svetovalci njihovo kmetijo rabijo za prikaze in demonstracije.«

Projekt je bil sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani