S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  / 

Kovček svetlobe in nostalgični zvoki lajne – ulično gledališče, Kranj in Ljubljana

Projekt je predlagala Ajda, ker: "...je projekt usposabljanja na področju uličnega gledališča posameznikom iz ranljivih skupin omogočal udejstvovanje v dinamičnih kulturnih aktivnostih..."


Oglejte si video o projektu

Kratek opis projekta

Projekt usposabljanja na področju uličnega gledališča posameznikom iz določenih ranljivih skupin ter njihovim skupnostim na eni strani omogočal udejstvovanje v dinamičnih kulturnih aktivnostih uličnega gledališča, na drugi strani pa so skozi usposabljanje tudi spoznali možnosti bolj profesionaliziranih aktivnosti in zaposlitve na področju kulture oziroma na področju uličnega gledališča. Tekom projekta so razvili in razširili svojo socialno mrežo ter pridobili nova znanja iz različnih gledaliških področij, poleg tega pa so se usposobili za samostojno gledališko nastopanje na ulici. Udejstvovanje v brezplačni šoli uličnega gledališča, druženje, pridobivanje novih znanj s tega področja ter tudi samo nastopanje za različno občinstvo so pripomogle k nižanju socialne, kulturne in ekonomske izključenosti etničnih skupin ter invalidov. Z nastopanjem na ulici se namreč predstavniki ranljivih skupin odprejo celotni publiki in presežejo nastopanje zgolj znotraj lastnega kroga.  S projektom smo spodbujali njihovo kulturno udejstvovanje še v drugih skupinah ter v njihova okolja prinesli nova znanja ter novo energijo.

Projekt je bil sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada.

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani