S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski socialni sklad  /  eZdravje – gonilo informatizacije slovenskega zdravstvenega sistema (2007-2013)

eZdravje – gonilo informatizacije slovenskega zdravstvenega sistema (2007-2013)

Akcije dokumenta
 

Projekt eZdravje združuje aktivnosti vpeljave rabe komunikacijskih in informacijskih sredstev na področju zdravstva, s katerimi bo moč zagotoviti učinkovitejše javno-zdravstvene storitve.

Rezultati projekta eZdravje bodo omogočili, da se lahko zdravstvena obravnava bolje prilagodi posameznikom, olajša mobilnost in varnost pacientov, zmanjšuje stroške zdravstvenih storitev ter podpre interoperabilnost v državi in prek meja.

Projekt se delno financira iz Evropskega socialnega sklada, in sicer je njegovi izvedbi namenjeno 31.814.314,00 EUR. Projekt eZdravje je eden izmed večjih nacionalnih informacijskih projektov, za katerega je do konca leta 2015  predvideno skupno 67 mio EUR.

Priložnosti za eZdravje ne temeljijo zgolj na znanosti in tehnologiji, temveč tudi na drugih bolj družbenih izhodiščih, predvsem pri posameznikih in zdravstvenih delavcih, ki bodo uporabljali rezultate projekta eZdravje. E-Zdravje tako ni le tehnološka rešitev, temveč gre za nov pristop k vzpostavitvi zdravstva, ki je orientiran na prebivalce.

Rezultati projekta bodo za posameznike predvsem:

  • prilagojene informacije na zdravstvenih portalih s splošnimi in posebnimi informacijami,
  • možnost elektronskega naročanja,
  • izmenjava mnenj z zdravstvenimi strokovnjaki preko varne e-pošte, kasneje tudi z uporabo metod zdravja na daljavo in oskrbe na domu na daljavo kot enega izmed osrednjih rezultatov projekta eZdravje.

Zaposleni v zdravstvu, ki so že seznanjeni s projektom pričakujejo, da bodo rezultati projekta omogočili bolj celovito in kakovostno obravnavo pacientov ter boljše sodelovanje s kliničnimi specialisti in drugimi zdravstvenimi delavci. Najpomembnejše pa se jim zdi aktivno vključevanje pacientov v procese zdravljenja in njihova večja skrb za lastno zdravje.

Prvi rezultati projekta eZdravje, ki se nanašajo na ureditev nacionalnih čakalnih seznamov, elektronsko naročanje in teleradiologijo, bodo vidni v letu 2010. Uvodne aktivnosti projekta eZdravje so se sicer začele v septembru 2008, predvideno trajanje projekta je do junija 2015.

Projekt delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete »Institucionalna in administrativna usposobljenost«, prednostne usmeritve »Zdravstvo v informacijski dobi«.

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani