S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski socialni sklad  /  Projekt E-pravosodje za modernizacijo pravosodja v Sloveniji (2007-2013)

Projekt E-pravosodje za modernizacijo pravosodja v Sloveniji (2007-2013)

Akcije dokumenta
 

S projektom E-pravosodje se bo s pomočjo informacijske in komunikacijske tehnologije izvajala optimizacija procesov znotraj pravosodnih institucij in med njimi (komunikacija, informiranje, transakcije), kakor tudi med pravosodnimi institucijami in državljani, podjetji ter drugimi državnimi institucijami.

Glavni namen projekta E-pravosodje je povečati učinkovitost pravosodja, optimizacija pravosodnih procesov, odzivnost organov, poenostavitev pravosodnih procesov, skrajšanje postopkov, transparentnost pravosodnih postopkov in dostopnost do elektronskih storitev pravosodnih organov.

Ministrstvo za pravosodje na podlagi odločbe o dodelitvi sredstev za operacijo E-pravosodje predvideva izvedbo 31 projektov oziroma javnih naročil, ki jih je potrdil Projektni svet E-pravosodja, in ki bodo pripomogla k večji učinkovitosti pravosodnega sistema.

Eden izmed projektov, ki se že aktivno izvaja preko javnega naročila je Informatizacija vpisnikov na Vrhovnem Državnem tožilstvu RS, Okrožnih državnih tožilstvih RS ter na Državnem pravobranilstvu - informacijska sistema za podporo vpisnikom. Vrhovno državno tožilstvo RS in Okrožna državna tožilstva po vsej Sloveniji bodo s tem projektom dobila tehnološko sodoben informacijski sistem. Projekt je odlična priložnost, za prenovo procesov in optimizacijo dela na tožilstvu.

Učinki projekta bodo vplivali na hitro, ažurno in primerno obdelavo podatkov, ki je za delo tožilstev in informiranje zainteresirane javnosti ter državnih organov bistvenega pomena.

Projekt E-pravosodje delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, v okviru 5. razvojne prioritete »Institucionalna in administrativna usposobljenost«, 5.1 prednostne umeritve »Učinkovita in uspešna javna uprava«.

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani