S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski socialni sklad  /  Sofinanciranje nove zaposlitve raziskovalcev, zaposlenih v raziskovalni sferi, v slovenskem gospodarstvu (2007-2013)

Sofinanciranje nove zaposlitve raziskovalcev, zaposlenih v raziskovalni sferi, v slovenskem gospodarstvu (2007-2013)

Akcije dokumenta
 

S pomočjo razpisa Spodbujanje mobilnosti visokokvalificiranega osebja (št. I) se je v 20 slovenskih podjetjih zaposlilo 23 raziskovalcev, od tega je bilo 22 raziskovalcev pred tem zaposlenih na univerzah in v raziskovalnih organizacijah, eden pa v velikem podjetju.

V okviru omenjenega razpisa se s pomočjo Evropskega socialnega sklada sofinancirajo stroški dela na novo zaposlenih raziskovalcev, in sicer za največ dve leti. Na ta način se namreč zagotovi prenos znanja iz raziskovalne sfere v gospodarstvo ter iz velikih podjetij v mikro, mala ali srednje velika podjetja. Sofinancirane so nove zaposlitve raziskovalcev z naravoslovno – tehničnimi znanji v gospodarstvu in ustvarjena nova kakovostna delovna mesta v podjetjih, ki bodo omogočala  učinkovitejšo uporabo znanja za gospodarsko rast in razvoj.

Kot primer uspešnega prenosa znanja iz raziskovalnega okolja v gospodarsko sfero lahko navedemo zaposlitev mlade raziskovalke na mesto vodje razvoja novih materialov na področju visoko izolativnih laminatov. Podjetje bo iz sredstev Evropskega socialnega sklada za sofinanciranje stroškov zaposlitve raziskovalke, ki je bila predhodno zaposlena na univerzi, prejelo do 52.380,75 EUR v obdobju do dveh let.

Delo raziskovalke v podjetju obsega sodelovanje v projektih, ki potekajo v sklopu razvoja novih razvojnih izdelkov podjetja, izvajanje oziroma organiziranje analiz ter njihova interpretacija. Novo razviti izdelki temeljijo na številnih različicah visoko izolativnega laminata, ki se proizvaja iz specialnih surovin v domačem podjetju. S primerno sestavo samega laminata, kot tudi primerno nadaljnjo obdelavo, se oblikuje izolacijske vložke za najrazličnejše izdelke, kjer je potrebna odlična izolativnost tako pred visokimi kot nizkimi temperaturam ob najmanjši uporabi prostora. Primarno se razvijajo visoko izolativni laminati za uporabo na področju tehničnega tekstila in za zahtevnejše oblačilne izdelke. Možna pa je tudi uporaba na številnih drugih področjih, kjer je potrebna visoka stopnja izolacije.

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Program se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojna prioriteta 1. »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti«, prednostna usmeritev 1.1. »Strokovnjaki in raziskovalci za konkurenčnost podjetij«, javni razpis Spodbujanje mobilnosti visokokvalificiranega osebja (št. I).

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani