S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski socialni sklad  /  Vzpostavitev inkubatorja socialnih podjetij in socialnih inovacij

Vzpostavitev inkubatorja socialnih podjetij in socialnih inovacij

Akcije dokumenta

Naziv projekta: Socialni inovatorji prihodnosti

 

Trajanje projekta: december 2010 – december 2013

 

Vrednost projekta: 299.752,43 evrov

 

Prispevek Evropskega socialnega skalda: 254.789,54 evrov

 

Število udeležencev: 300

 

Institucije, vključene v projekt:

Društvo mladinski ceh

 

O projektu:

Društvo mladinski ceh se ukvarja s socialno problematiko mladih, ki kot depriviligirana družbena skupina težko vstopa na trg dela. V okviru projekta je bil vzpostavljen inkubator socialnih inovacij in podjetništva za mlade, z razvitim izobraževalnim modulom in vsemi podpornimi mehanizmi za ustanavljanje socialnih podjetij ter pomoč pri nadgradnji obstoječih mladinskih organizacij v socialna podjetja. Inkubator nudi tudi pomoč pri raziskavi trga, pripravi poslovnega načrta in pri umeščanju produktov in storitev na trg. Prav tako inkubator socialnim podjetnikom oz. socialnim podjetjem zagotavlja mentorstvo v začetnem obdobju njihovega delovanja. Projekt »Socialni inovatorji prihodnosti« poseben poudarek namenja podpori zelenih socialnih podjetij, ki bodo delovala na področju ohranjanja okolja in trajnostnega razvoja. Tekom projekta bo vzpostavljena baza uporabnikov inkubatorja, ki bo namenjena sledenju uporabnikov in bo vsebovala evidenco opravljenih usposabljanj ter drugih aktivnosti znotraj projekta, hkrati se bo spremljalo delovanje socialnih podjetij, ki so nastala v okviru projekta. Trajnost projekta bo zagotovljena z orodji, kot je Dobra borza, ki skrbi za kotacijo socialnih podjetij na trgu vrednostnih papirjev ter alumni klubom, v okviru katerega bodo lahko varovanci inkubatorja vzdrževali medsebojne stike, izmenjavali ideje ter razvijali nove poslovne projekte na področju socialne ekonomije. Ciljna skupina projekta so mladi iskalci prve zaposlitve. Cilj projekta je vključiti 300 mladih oseb ter ustvariti 20 novih delovnih mest.

 

V juniju 2012 se je petindvajset entuziastičnih mladih socialnih inovatorjev udeležilo kampa socialnih inovacij na Jesenicah, kjer so 'prevetrili' možgane in se lotili priprave treh inovativnih projektov, ki so zmagali na razpisu za najboljše predloge za spletne inovacije, ki rešujejo določen družben problem mladih. Namen je bil med drugim tudi spodbujanje inovativnosti na področju družbeno odgovornih dejavnosti in socialne ekonomije ter povezati ljudi iz različnih strok in interesov z namenom medsebojnega sodelovanja za izvedbo kreativnih idej.

 

ink

 

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani