S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski sklad za regionalni razvoj  /  Grad Snežnik (Grad in pristave Gradu Snežnik) (2004-2006)

Grad Snežnik (Grad in pristave Gradu Snežnik) (2004-2006)

Akcije dokumenta
 

Cilj projekta Grad Snežnik je obnova in oživitev kulturnega spomenika ter razvoj regije s spodbujanjem vključevanja kulturne dediščine v turistično ponudbo.

Projekt se izvaja v treh fazah. Prva je vključevala statično sanacijo gradu s fasadami, obnovo elektro in strojnih instalacij ter izvedbo ogrevanja, v drugi in tretji fazi pa se izvajajo restavratorska dela pohištva in stavbnega pohištva ter statična sanacija pristav. Projekt se bo zaključil decembra 2008.

Grad Snežnik je eden redkih gradov v Sloveniji, ki ima ohranjeno originalno opremo zadnje knežje družine izpred druge svetovne vojne. Grad se predstavlja kot muzej bivanjske kulture 19. stoletja. Grajski prostori gostijo poleg muzejske dejavnosti tudi kulturne prireditve in poročne slovesnosti.

Skupna vrednost projekta je 3,2 mio EUR, sofinanciranja ESRR je v višini 3,1 mio EUR, od tega je delež EU 2,5 mio EUR.

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani