S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski sklad za regionalni razvoj  /  IZGRADNJA ŠTIRISEDEŽNICE KEKEC Z RAZŠIRITVIJO SMUČIŠČA

IZGRADNJA ŠTIRISEDEŽNICE KEKEC Z RAZŠIRITVIJO SMUČIŠČA

Akcije dokumenta

Kranjska Gora je priljubljeno zimsko in poletno turistično središče v območju Triglavskega narodnega parka in ena najlepših alpskih dolin na tromeji z Avstrijo in Italijo. S pomočjo sredstev, odobrenih s strani Ministrstva razvoj in tehnologijo, je podjetje RTC Žičnice Kranjska Gora, d. d., ki upravlja z žičniško infrastrukturo v Kranjski Gori, moderniziralo žičniško infrastrukturo in s tem izboljšalo konkurenčne prednosti kranjskogorskega turizma. Smučišče, na katerem stoji novo zgrajena štirisedežnica Kekec, je eno izmed najbolj obiskanih delov smučišča. Pokazalo se je, da je proga ob novi napravi z narejenimi korekturami ena najprivlačnejših, naprava sama poskrbi za udobno, kakovostno vožnjo, število prepeljanih potnikov se je povečalo, ob konicah pa so se bistveno zmanjšali zastoji.

Žičniška naprava je bila zamenjana s sodobno štirisedežnico in podaljšana za 150 metrov. Obenem je bilo razširjeno obstoječe smučišče in povečane zmogljivosti zasneževalnega sistema na območju nove sedežnice.

V sklopu ureditve smučišča je bil urejen en najboljših in najlepših snežnih parkov za deskarje v tem delu Evrope, hkrati pa tudi edini v Sloveniji, ki lahko obratuje tudi ponoči. Snežni park je namenjen smučarjem začetnikom v prostem slogu in deskarjem na snegu. Hkrati pa je primeren tudi za vrhunske smučarje prostega sloga in deskarje. Ljubitelji sankanja pa lahko svoje zimske radosti doživljajo na urejeni in razsvetljeni adrenalinski sankaški progi.

Projekt v vrednosti 4.289.453 evrov je bil sofinanciran v okviru razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Dvig konkurenčnosti turističnega gospodarstva – turistična infrastruktura, in sicer v višini 1.491.000 evrov, od tega je Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 85%.

 

sp1
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani