S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski sklad za regionalni razvoj  /  PARK HOTEL BOHINJ - Prvi EKO hotel v Sloveniji na robu Triglavskega narodnega parka (2007-2013)

PARK HOTEL BOHINJ - Prvi EKO hotel v Sloveniji na robu Triglavskega narodnega parka (2007-2013)

Akcije dokumenta
 

Namen projekta je bila izgradnja namestitvenih kapacitet poleg že obstoječega Aquaparka, z možnostjo organiziranja poslovnih dogodkov, konferenc, kongresov in ostale bogate ponudbe (bowlling, kinodvorana, wellness, aquapark, fitnes).

Projekt Park hotel Bohinj je bil uspešno izbran v okviru »Javnega razpisa za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, dvig konkurenčnosti turističnega gospodarstva - turistična infrastruktura«, katerega namen je bil spodbujanje investicij v obnovo in posodobitev obstoječe in izgradnjo nove turistične infrastrukture, ki bodo spodbudile razvoj posameznih turističnih destinacij in tako prispevale k dvigu konkurenčnosti in kakovosti slovenskega turizma.

Celotna vrednost projekta je bila ocenjena na približno 16,4 milijone evrov, vrednost sofinanciranja pa je znašala 4 milijone evrov, od tega 85% sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter 15% sredstev slovenske udeležbe.

Hotel predstavlja energijsko varčen objekt opremljen z lastnimi energetskimi viri ter naravnimi in toplotnimi materiali najvišje kvalitete. Izvedba trajnostno naravnane investicije omogoča zmanjšanje vpliva na okolje in nižje obratovalne stroške.

V okviru projekta, ki se je začel izvajati septembra 2007 in je bil zaključen spomladi 2009, je bilo ustvarjenih 230 novih stalnih ležišč, 35 začasnih ležišč, 102 novi sobi, ponudba hotela pa je bila zaokrožena z bowlingom, kino dvorano in pestro wellness ponudbo.

 

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani