S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski sklad za regionalni razvoj  /  PODJETNIŠKI INKUBATOR PODBREZNIK PRI NOVEM MESTU (2007-2013)

PODJETNIŠKI INKUBATOR PODBREZNIK PRI NOVEM MESTU (2007-2013)

Akcije dokumenta
 

Objekt C2 – Podjetniški inkubator Podbreznik je poslovno, razvojno-tehnološki objekt, ki se nahaja znotraj Tehnološkega parka Podbreznik. Podjetniški inkubator Podbreznik predstavlja novo institucijo, ki bo skrbela za razvoj podjetništva in njegovo promocijo v regiji JV Slovenija.

Družba IMOS HOLDING d.d., Ljubljana se je tako v letu 2008 prijavila na javni razpis »Sofinanciranje projektov izgradnje tehnoloških parkov in podjetniških inkubatorjev v okviru gospodarsko razvojno logističnih središč« (št. JR-3/2008), ki ga je objavila Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije.« Javni razpis je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, 2. razvojne prioritete »Gospodarsko razvojna infrastruktura«, prednostne usmeritve 2.1:  »Gospodarsko–razvojno-logistična središča«, v Operativnem programu krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013. IMOS HOLDING d.d., Ljubljana je na navedenem razpisu ob sodelovanju vseh partnerjev uspel in prejel pozitiven sklep za sofinanciranje projekta Podjetniški inkubator Podbreznik v višini 1.085.468,00 EUR.

Podjetniški inkubator Podbreznik je tako nastal v sodelovanju Imos Holdinga d.d., Ljubljana (investitor), Razvojnega centra Novo mesto d.o.o. (upravljalec), Mestne občine Novo mesto (sofinancer) in Evropske unije oz. Evropskega sklada za regionalni razvoj (sofinancer) ter JAPTI (nosilec razpisa). Celovita razvojna podjetniška infrastruktura bo podjetjem delujočih znotraj podjetniškega inkubatorja omogočila večje možnosti za preživetje in rast na državni in mednarodni ravni.

Poleg samih delovnih prostorov bodo v mrežnem inkubatorju zagotovljene tudi infrastrukturne in podporne poslovne storitve. Inkubator bo omogočal srečevanje, izmenjavo idej, znanja med samimi podjetniki ter soustvarjanje pravega podjetniškega ozračja. Cilj projekta je s koncentriranjem institucij znanja in podpornega okolja za podjetništvo doseči gospodarski preboj regije.

V podjetniškem inkubatorju Podbreznik je na voljo neto 3600 m2 sodobnih poslovnih površin in paleta skupnih tehničnih, infrastrukturnih ter podpornih storitev. V objektu so tudi vsi potrebni priključki, ob objektu pa 100 parkirišč.

Inkubator bo mladim in inovativnim podjetjem nudil 3.600 m2 najemniških površin. Poleg prostorov z ugodno ceno najema, bomo podjetjem v mrežnem inkubatorju s partnerjem Razvojni center Novo mesto zagotavljali še:

  • infrastrukturne storitve (del, ki se nanaša na zagotavljanje opremljenih pisarniških prostorov ter recepcije),
  • zagotavljanje poslovnih storitev (dostop do financ, računovodstvo, svetovanje, povezovanje periodičnih dogodkov),
  • zagotavljanje zahtevnejših poslovnih storitev (valorizacija, mentorstvo pri strateških nalogah, človeški viri).

Podjetniški inkubator je začel z delovanjem 1. 2. 2010. Trenutno je vanj, na podlagi sklepa strokovnega sveta, umeščenih 12 mladih in inovativnih podjetij, ki bodo ob vstopu zasedala že cca 60% površine.

V naslednjem obdobju se, glede na povpraševanje in pozitivne trende podjetništva v okviru regije, pričakuje popolno zapolnitev inkubatorja in uspešen razvoj posameznih podjetij.

 

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani