S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski sklad za regionalni razvoj  /  ŠPORTNO REKREACIJSKI CENTER POKLJUKA (2007-2013)

ŠPORTNO REKREACIJSKI CENTER POKLJUKA (2007-2013)

Akcije dokumenta
 

Izgradnja Športno-rekreacijskega centra Pokljuka zajema izgradnjo večnamenskega centralnega objekta, vključno z namestitvami in gostinskimi zmogljivostmi, in zunanje infrastrukture, torej izgradnja stadiona z večnamenskimi igrišči, strelišča, tribun in podhodov, rolkarskih in tekaških prog, delno asfaltiranje in osvetlitev tekaških in rolkarskih prog, sistema umetnega zasneževanja, akumulacijskega jezera in čistilne naprave ter terena za test smuči oziroma sankališče, parkirišč ter ureditev okolice centra.

Operacija je bila izbrana na Javnem razpisu za sofinanciranje investicij v športno-rekreacijsko infrastrukturo – I, v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007 - 2013. Upravičenec za prejem sredstev ESRR, ki je odgovoren za izvedbo operacije, je Smučarska zveza Slovenije. Celotna vrednost operacije je bila ocenjena na 9.968.431,00 EUR, od tega financira ESRR 6.505.059,00 EUR, ostalo Smučarska zveza Slovenije.

Cilj projekta so naslednji:

  • Izgradnja Športno-rekreacijskega centra Pokljuka na Rudnem polju na Pokljuki, ki bo izkoristila naravne, kulturne in druge potenciale za hitrejši razvoj storitev na področju turizma, predvsem športno-rekreativnega turizma in povečala atraktivnost Pokljuke in okoliških turističnih destinacij ter posredno vplivala na njihov razvoj.
  • Omogočiti rekreacijo in profesionalno ukvarjanje s športom za vse kategorije uporabnikov - rekreativne in vrhunske športnike, udeležence vzgojno izobraževalnih ustanov ter ostale obiskovalce in turiste kot tudi pripadnike Slovenske vojske skozi celo leto in tako prispevati k odločitvi prebivalcev za zdravo življenje s športom. Cilj je omogočiti kvalitetno bivanje in kvalitetno vadbo za različne športne panoge ter ustrezati športnim normativom in sodobnim trendom razvoja športa, športne rekreacije in športnega turizma.
  • Omogočati organizacijo tekmovanj in prireditev, povečati število nočitev, dnevnih gostov in storitev ter zaposliti 10 ljudi.

Športno-rekreativni center Pokljuka bo pripomogel k povečanju atraktivnosti in prepoznavnosti Pokljuke in ostalih turističnih destinacij, povečanju športnih površin, povečanju števila uporabnikov, obiskovalcev in nočitev, povečanju števila prireditev in razširitvi turistične ponudbe in povečanje porabe na Pokljuki, v Bohinju, Gorjah in na Bledu. Posredno bo izgradnja centra vplivala na razvoj okoliških naselij.

Sklep o izbiri projekta je bil izdan 16.7.2008 s strani Ministrstva za šolstvo in šport, dela na objektu pa so se pričela izvajati v avgustu 2008. Kljub mrazu in obilici snega so dela potekala preko cele zime, vendar so se upočasnila in je bil zaključek del prestavljen od prvotno načrtovanega 15.6.2009 na konec oktobra 2009. Dela so zaključena, otvoritev je bila 13.10.2009.

 

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani