S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Skladi  /  Primeri dobrih praks  /  Evropski sklad za regionalni razvoj  /  TEHCENTER trgovina, proizvodnja, storitve, uvoz in izvoz, d.o.o. (2007-2013)

TEHCENTER trgovina, proizvodnja, storitve, uvoz in izvoz, d.o.o. (2007-2013)

Akcije dokumenta
 

Tehcenter d.o.o. iz Ptuja je podjetje, ki se je v letu 2007 prijavilo na javni razpis Slovenskega podjetniškega sklada za subvencioniranje tehnološke opreme. S projektom nakupa horizontalno vertikalnega CNC stroja, v vrednosti 477.800 EUR, je bila to v letu 2007 ena izmed srednje velikih investicij v skupini odobrenih projektov za nakup nove tehnološke opreme. Za odobren projekt je podjetje pridobilo subvencijo Sklada v skupni višini 191.120 EUR, kar je znašalo 40% celotne investicije, Evropski sklad za regionalni razvoj pa je prispeval 85% oz. 162.452 EUR odobrene subvencije.

Osnovni namen projekta oz. investicije je nakup nove tehnološke opreme in sicer novega horizontalno vertikalnega CNC stroja za kompletno izdelavo industrijskih komponent. Podjetje si je z izvedbo investicije zastavilo kar nekaj temeljnih ciljev, ki jih želi v prihodnosti doseči:

 • povečati stopnjo kakovosti obdelave kovinskih proizvodov za potrebe svojih kupcev,
 • spremeniti strukturo proizvodov in storitev,
 • povečati prihodke, dobiček in dodano vrednost na zaposlenega,
 • reinvestirati ustvarjen dobiček v razvoj novih proizvodov in naprednejših tehnologij,
 • povečati poslovanje s kupci in partnerju iz EU,
 • povečati število zaposlenih v Podravju na področju kovinsko predelovalne industrije,
 • dosegati nadaljnjo rasti in razvoj podjetja,
 • utrditi svoj položaj na trgu,
 • povečati izvoz.

S pridobitvijo novega stroja gre v podjetju za uvajanje novih CNC tehnologij ter s tem uvajanje novih proizvodov podjetja. Stroj ima tudi ugoden vpliv na okolje, saj bo v primerjavi s konkurenčnimi stroji porabil bistveno manj energije, kakovost izdelkov bo na višji ravni, hkrati pa bo pri materialu manj odpada, kar bo bistveno zmanjšalo obremenitev okolja.

Zaradi planirane širitve proizvodnje je podjetje planiralo v roku treh let po investiciji zaposliti 28 novih ljudi, vendar je ta cilj skoraj v celoti izpolnilo že v prvem letu po investiciji, saj je zaposlilo že 27 novih ljudi.

Podjetje Tehcenter d.o.o. je izvedlo investicijo v obsegu in za enak znesek, kot je bilo predvideno v samem poslovnem načrtu. Izplačilo subvencije je bilo izvedeno 15.9.2008 v višini 191.120 EUR.

Z novim strojem bodo izdelki podjetja kakovostnejši od primerljivih konkurenčnih. Prednost podjetja bo v rokih za izdelavo izdelkov, ki bodo bistveno krajši od konkurenčnih, ter seveda prilagodljivost specifičnim potrebam posameznega kupca. Posebnost stroja je CNC krmiljenje stroja za horizontalno in vertikalno rezkanje in vrtanje, kar je najnovejša tehnologija na tem tehničnem področju. Lastnosti stroja tako omogočajo podjetju širok manevrski prostor pri obdelavi raznih izdelkov, ki so specifično prirejeni potrebam naročnikov. Vse te prednostno izvedene investicije, bodo podjetju omogočale uresničevanje in doseganje zastavljenih ciljev.

Sklad bo podjetje spremljal 3 leta, torej do konca leta 2010, kar pomeni, da bo šele takrat vidna končna ocena učinkov in vpliva investicije na rast in razvoj podjetja.

 

Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

 • informacij je preveč
 • informacij je ravno prav
 • informacije so pomankljive
 • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani