S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Evropska sredstva za bolj kakovostno zagotavljanje javnih storitev

Evropska sredstva za bolj kakovostno zagotavljanje javnih storitev

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila projekt »Funkcijska analiza javne uprave«, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za javno upravo. Za projekt v višini skoraj 184.000,00 evrov bo dobrih 156.000,00 evrov prispeval Evropski socialni sklad, njegov namen pa je prispevati k modernizaciji, povečani učinkovitosti in znižanju stroškov delovanja sistema.

Trenutno ne razpolagamo z enovitim pregledom celovite organizacijske in funkcijske strukture subjektov javne uprave in nimamo oblikovanih instrumentov oziroma merljivih kazalnikov, s katerimi bi bilo možno posamezne subjekte medsebojno primerjati ter tekoče meriti njihovo učinkovitost. To pa je nujna podlaga za oblikovanje pravih in usmerjenih rešitev za optimizacijo in racionalizacijo javne uprave in kasneje javnega sektorja. 
V projektu bo tako izdelana organizacijska analiza, ki bo zajemala pregled vseh subjektov s popisom glavnih atributov iz obstoječih podatkovnih baz, in oblikovani instrumenti primerljivosti (merljivi kazalniki), s pomočjo katerih bo možno prepoznati bolj ali manj učinkovite dele javne uprave in kasneje širšega javnega sektorja. S tem bodo vzpostavljene podlage za usmerjene rešitve za optimizacijo in racionalizacijo delovanja sistema javne uprave in širšega javnega sektorja, ki bodo s kasnejšo izvedbo prispevale k modernizaciji, povečani učinkovitosti in znižanju stroškov delovanja sistema. Namen projekta je namreč okrepiti institucionalno usposobljenost subjektov za stalno izboljšanje v javni upravi - za bolj učinkovito delovanje in bolj kakovostno zagotavljanje javnih storitev.
Več informacij: Ministrstvo za javno upravo.

 

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani