S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Evropska sredstva za raziskovalni center UM FERI

Evropska sredstva za raziskovalni center UM FERI

Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad je potrdila projekt »Revitalizacija spomenika – 'Baroničina hiša' – secesijske stavbe UM FERI – Raziskovalni center UM FERI«. Za projekt v vrednosti dobrih 2 milijonov evrov, bo približno 1,5 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Z njim bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji za razvijanje raziskovalne dejavnosti Fakultete za elektrotehniko, računalništva in informatiko Univerze v Mariboru.

Naložba obsega tako prenovo objekta kot tudi zunanjo ureditev potrebnih dostopov in dobavo ter montažo pohištvene in raziskovalne opreme. V novih prostorih bodo locirani Inštitut za računalništvo, Inštitut za informatiko in Inštitut za medijske komunikacije.

V okviru projekta bodo zagotovljena tudi 3 nova delovna mesta raziskovalcev, kar bo skupaj z ustrezno opremo prispevalo k večjemu številu opravljenih raziskav in boljši kakovosti storitev. S tem se bo izboljšalo izvajanje raziskovalne dejavnosti in krepile javne institucije znanja nacionalnega pomena v skladu s potrebami gospodarstva ter tehnološkega in drugega razvoja, kar dviguje konkurenčnost na ravni države.

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani