S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Evropska sredstva za razvoj učenja slovenskega jezika kot drugega/tujega jezika

Evropska sredstva za razvoj učenja slovenskega jezika kot drugega/tujega jezika

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila javni razpis "Razvoj učnih gradiv na področju slovenščine kot drugega/tujega jezika skozi izvedbo tečajev za različne ciljne skupine in seminarjev za njihove izvajalce". Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev za javni razpis znaša 173.850,00 evrov, od tega Evropski socialni sklad prispeva 85 odstotkov.

Namen razpisa je nadaljevati razvoj specializiranega poučevanja in učenja slovenskega jezika kot drugega/tujega jezika, ki bo vsebovalo vse zahtevnostne stopnje ter module po ciljnih skupinah,  upoštevaje Skupni evropski jezikovni okvir in obstoječo evropsko jezikovno mapo. To je pomembno tako za priseljence, pripadnike narodnih manjšin in Rome, ki jim slovenščina ni materni jezik, kot tudi za pripadnike slovenske narodne skupnost zunaj Slovenije, kjer je tako poučevanje in učenje potrebno zaradi prevlade jezika okolja. 
Cilj razpisa je prednostno zagotoviti manjkajoče učno gradivo in druga orodja za poučevanje ter učenje slovenščine kot drugega/tujega jezika ob upoštevanju izkušenj, ki kažejo, da lahko gradivo služi različnim ciljnim skupinam (priseljencem, Romom, Slovencem po svetu) in s tem prispeva k razvoju področja kot celote. Z razpisom se bodo tako nadaljevala prizadevanja za uresničevanje »Strategije vključevanja otrok, učencev in dijakov migrantov v sistem vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji« ter zakonodaje, ki je namenjena skrbi za slovenski jezik in kulturo tako zamejcev in izseljencev kot tudi narodnih skupnosti in Romov ter pripadnikov drugih narodnosti v Sloveniji, katerih materni jezik ni slovenščina.
Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki je v vlogi posredniškega telesa odgovorno za izvajanje razpisa.

 

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani