S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Evropska sredstva za Urgentni center Nova Gorica

Evropska sredstva za Urgentni center Nova Gorica

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila projekt »Urgentni center Nova Gorica«. Z uresničitvijo naložbe se bo povečala hitrost in učinkovitost obravnave nujnih akutnih stanj v Goriški statistični regiji ter povezanost z ostalimi urgentnimi centri višje strokovne ravni. Za projekt v vrednosti dobrih 7,2 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj  prispeval nekaj manj kot 3,8 milijona evrov.
Naložba, ki obsega graditev urgentnega centra, operacijskega bloka in veznega trakta, bo izvedena kot nov objekt oz. vezni trakt, prizidan k obstoječima stavbama (glavni in stari stavbi Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica).
Namen projekta je zagotoviti sodobne pogoje za izvajanje službe nujne medicinske pomoči za območje Goriške statistične oz. zdravstvene regije, vključno z združitvijo primarne in bolnišnične urgentne službe na enem mestu ter na enem mestu zagotoviti zdravstveno obravnavo pacientov kot tudi bistveno boljše možnosti diagnostične in terapevtske obravnave.
Naložba bo, poleg povečanja prostorskih zmogljivosti in povečane organizacijske učinkovitosti, povečala tudi zmogljivost osebja za izvajanje večjega števila urgentnih postopkov, tudi zaradi vključevanja izvajalcev nujne medicinske pomoči na primarnem nivoju. Pri tem se bosta skrajšala čakalni čas in ležalna doba ter povečala učinkovitost zdravstvene oskrbe. Med drugim se bo s projektom izboljšala tudi dostopnost in zvišala strokovna raven izvajanja neprekinjene nujne medicinske pomoči za uporabnike storitev službe nujne medicinske pomoči z gravitacijskega območja Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica, ki obsega devet občin.

 

 

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani