S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Evropska sredstva za varovanje in hranjenje nacionalno pomembne kulturne dediščine

Evropska sredstva za varovanje in hranjenje nacionalno pomembne kulturne dediščine

 

Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad je potrdila projekt »Rekonstrukcija nekdanjega vojaškega objekta št. 6 pri Pivki s spremembo namembnosti v depojske prostore«, s katerim se bo izboljšala javna turistična infrastruktura lokalno-regionalnega pomena. Za naložbo v vrednosti dobrega 2,6 milijona evrov, bo približno 2,2 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Rekonstruiran objekt v okviru Parka vojaške zgodovine bo namenjen depojskim prostorom državnih muzejev za hranjenje in deloma tudi predstavljanje nacionalno pomembnih predmetov premične kulturne dediščine. Prostore bodo uporabljali Muzej novejše zgodovine Slovenije, Tehniški muzej Slovenije in Narodni muzej Slovenije, ki nimajo na razpolago dovolj površin, ki bi ustrezale minimalnim standardom za trajno hrambo nacionalno pomembnih zbirk predmetov premične kulturne dediščine. V obnovljenem objektu se bo vzpostavil depo za shranjevanje zbirk s področja arheologije, zgodovine, umetnostne zgodovine, tehnike in likovne dediščine. 
Namen projekta je zagotovitev ustreznih pogojev za varovanje in hranjenje nacionalno pomembne kulturne dediščine, razvijanje strokovno, organizacijsko in informacijsko učinkovite javne službe ter skrb za državno infrastrukturo.
Več informacij: Ministrstvo za kulturo.

 

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani