S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Ministrica Smerkoljeva na srečanjih v Vzhodni in Zahodni kohezijski regiji izpostavila pomen sodelovanja

Ministrica Smerkoljeva na srečanjih v Vzhodni in Zahodni kohezijski regiji izpostavila pomen sodelovanja

 

Maribor, Ljubljana, 21. in 22. junij 2015 – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) je v sodelovanju z Vzhodno in Zahodno kohezijsko regijo organizirala informativna dogodka o izvajanju evropske kohezijske politike v programskem obdobju 2014-2020. Srečanj se je udeležilo skoraj 400 predstavnikov iz obeh regij – župani in drugi predstavniki občin, regionalne razvojne agencije, gospodarstvo, univerze in nevladni sektor ter tudi predstavniki ministrstev. Evropska kohezijska politika, ki je glavni naložbeni steber proračuna Evropske unije, ima namreč v Republiki Sloveniji izjemno pomembno vlogo, uspešno koriščenje sredstev za programsko obdobje 2014-2020 pa je eden izmed ključnih ciljev države do konca leta 2023. Ker se s pomočjo teh sredstev tudi v naši državi odpirajo nove priložnosti, želi SVRK, ki je organ upravljanja za evropske strukturne in investicijske sklade, o tem čim bolj aktivno obveščati zainteresirano javnost in potencialne upravičence, kar je bil tudi ključni namen obeh dogodkov.

Podrobnosti srečanj z vsemi predstavitvami izvajanja evropske kohezijske politike, vključno s programi evropskega teritorialnega, transnacionalnega in medregionalnega sodelovanja so objavljeni na www. svrk.gov.si. Na tej povezavi je objavljen tudi govor ministrice Alenke Smerkolj in govora obeh predsednikov kohezijskih regij. 

 

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani