S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Odprtje fotografske razstave »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?« v Deželi kozolcev

Odprtje fotografske razstave »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?« v Deželi kozolcev

 

V sredo, 18. februarja, ob 17. uri bodo v Deželi kozolcev v Šentrupertu odprli fotografsko razstavo »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«, s katero želita Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) in Ministrstvo za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano (MKGP) opozoriti na številne dobre zgodbe, ki smo jih v Sloveniji ustvarili z evropskimi sredstvi. Razstavo, ki si jo bo v prvem muzeju s kozolci na prostem na svetu mogoče ogledati v februarju in marcu, bosta odprla župan Občine Šentrupert Rupert Gole in v. d. direktor Dežele kozolcev Uroš Pikl.
V Sloveniji je bilo v programskem obdobju 2007–2013 sofinanciranih več kot 95.300 projektov. Zato smo se v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) in na Ministrstvu za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano (MKGP) odločili opozoriti na številne dobre zgodbe, ki smo jih v Sloveniji ustvarili z evropskimi sredstvi (iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Kohezijskega sklada, Evropskega socialnega sklada, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in/ali Evropskega sklada za ribištvo). Izveden je bil natečaj »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«, v okviru katerega je splošna javnost predlagala projekte, ki so jim spremenili življenje oz. prispevali k izboljšanju kakovosti njihovega življenja oz. življenja skupnosti. Z žrebanjem smo izbrali 26 projektov – med njimi tudi Deželo kozolcev -, ki so bili predstavljeni lani oktobra v okviru razstave na Kongresnem trgu v Ljubljani.
Dežela kozolcev iz Šentruperta na Dolenjskem je prvi muzej kozolcev na prostem na svetu, ki jo je v dveh letih obiskalo že več kot 30.000 registriranih obiskovalcev iz 42 držav. V njej je 19 sušilnih naprav, od tega je 17 kozolcev, med katerimi so zastopani vsi tipi kozolcev v Sloveniji. Namen postavitve je prikaz celotnega razvoja kozolca in njegove pomembnosti v slovenskem prostoru. Pohvali se lahko z enim najstarejših ohranjenih dvojnih kozolcev pri nas in na svetu, katerega nastanek sega v leto 1795 – Lukatov toplar. Projekt pa ni pomemben le z vidika ohranjanja kulturne dediščine – pripomogel je tudi k večji prepoznavnosti Občine Šentrupert in k razvoju turizma v njej.
Za projekt so pridobili 306.000,00 EUR iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani