S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Odziv deležnikov na poziv za opredelitev perspektivnih tehnoloških področij in produktnih smeri Strategije pametne specializacije in vabilo na Investicijsko konferenco, 15. in 16.06.2015

Odziv deležnikov na poziv za opredelitev perspektivnih tehnoloških področij in produktnih smeri Strategije pametne specializacije in vabilo na Investicijsko konferenco, 15. in 16.06.2015

Na odprti poziv, objavljen 24. aprila 2015, se je odzvalo 170 skupin deležnikov. Kvaliteta njihovih pobud je na visoki, v nemalo primerih na vrhunski, ravni, kar daje močno spodbudo in zavezo za nadaljnje delo v zastavljeni smeri. Na precej področjih je že prišlo do strateškega povezovanja med deležniki, kar je treba v nadaljnjih korakih okrepiti in strukturirati. Skupni imenovalec pobud je tesno sodelovanje med raziskovalno sfero in gospodarstvom, pri čemer pa je bila tokrat podčrtana zahteva, da je vzpostavljena celotna veriga do trga. Deležniki so sporočilo  razumeli in tudi sprejeli, kar pomeni, da so prednostna področja raziskovanja jasno vpeta v pričakovane produktne smeri, to pa pomeni jasnejšo vizijo, kako do trga. Posebej veseli odličen odziv gospodarstva in to ne samo v segmentu velikih podjetij, ampak tudi srednjih in manjših dinamičnih podjetij.

Pobude se nanašajo na vsa prednostna področja in domene, kar kaže, da so bile te smiselno opredeljene. Glede na obsežnost prejetega materiala, okvirno 5000 strani, bo vsebina pobud v tem in naslednjem tednu podrobneje pregledana. Na tej osnovi pa bodo nosilci najperspektivnejših pobud tudi povabljeni, da svoje predloge predstavijo na investicijski konferenci 15. in 16. junija 2015 v Kinu Šiška. Konferenca bo tako priložnost za izmenjavo mnenj, ugotovitev sinergij med različnimi pobudami, predvsem pa krepitev partnerstev na osredotočenih prednostnih področjih. Na konferenci bo Vlada RS predstavila sveženj ukrepov in predlog pristopa k strateškemu povezovanju, ki bodo podprla prednostna področja.

 

Program konference, 15. in 16. Junij 2015 v Kinu Šiška

Prijava na konferenco, 15. in 16. Junij 2015 v Kinu Šiška

 

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani