S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Z evropskimi sredstvi do Novogradnje raziskovalnega rastlinjaka v biološkem središču na Večni poti

Z evropskimi sredstvi do Novogradnje raziskovalnega rastlinjaka v biološkem središču na Večni poti

Služba Vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila projekt Novogradnja raziskovalnega rastlinjaka v biološkem središču na Večni poti. V njegovem okviru bo območje osrednje Slovenije pridobilo ustrezno infrastrukturo za zagotavljanje pogojev za razvoj novih tehnologij ter še tesnejše sodelovanje med raziskovalno sfero in uporabniki znanja. Za naložbo v vrednosti slabih 500.000 evrov, dobrih 400.000 evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Raziskovalni rastlinjak bo omogočil opravljanje raziskav gojenja rastlin ki bodo v pogojih, ki bodo podobni tistim v naravi. To je izjemno pomembno z vidika približevanja raziskav končnim uporabnikom, kar je glavna prioriteta evropskih usmeritev Horizona 2020. Poleg tega se bodo v novem raziskovalnem rastlinjaku izvajale tudi raziskave, ki se sedaj izvajajo v karantenskem rastlinjaku, kar ga bo razbremenilo in omogočilo povečanje obsega raziskav.

Z naložbo bo Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) dobil ustrezne prostore za izvajanje izobraževalnih in raziskovalnih dejavnostih, natančneje Oddelka za biotehnologijo in sistemsko biologijo, hkrati pa bo zagotovljeno tudi nemoteno delovanje NIB-a kot celote.

Več informacij: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani