S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Dan odprtih vrat ekološke sadjarske kmetije Marima

O PROJEKTU: Dan odprtih vrat ekološke sadjarske kmetije Marima

Na Ekološki kmetiji Marima Urška Klančar in Marko Perklič obdelujeta tri hektarje intenzivnih sadovnjakov, hektar oljčnikov in hektar njiv. V sklopu projekta so zasadili sadovnjak mešanih sadnih vrst  (fige, hruške, slive) na lokaciji Trebeše. Izbrali so odporne sorte na bolezni ter na ta način zmanjšali oz. popolnoma opustili uporabo fitofarmacevtskih sredstev. Z izborom različnih sort so na trgu podaljšali ponudbo svežega sadja s kmetije ter obudili nekdanji izgled krajine, ki je bil značilna za Istro nekoč. Ker se na kmetiji primarno ukvarjajo s pridelavo suhega sadja so s pridobljenimi novimi površinami dodatno obogatili ponudbo le-tega. 

Kmetija vabi na ogled krožne poti okoli vasi Trebeše (30 min hoje), kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali najvišji flišni slap v slovenski Istri - slap Stranice, ekološki oljčnik na nadmorski višini 330 m, ki je na terasah z naklonom 43 %, kjer je možna samo ročna obdelava, ter ekološko sušilnico sadja. Sledila bo degustacija ekstra deviškega oljčnega olja in treh vrst suhega sadja.

Kmetija Marima je pridobila sredstva za svoje projekte iz Programa Razvoja podeželja 2014 – 2020.

Okvirna vrednost projekta: 10.800,00 €

Okvirni EU prispevek: 6.600,00 €

FOTO: Urška Klančar

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj?

  1. 5. in 12. 5. 2019

Kje?

Gračišče

Kaj?

Dan odprtih vrat

  • ogled krožne poti okoli vasi Trebeše (30 min hoje), kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali najvišji flišni slap v slovenski Istri - slap Stranice, ekološki oljčnik na nadmorski višini 330m, ki je na terasah z naklonom 43%, kjer je možna samo ročna obdelava ter ekološko sušilnico sadja
  • degustacija ekstra deviškega oljčnega olja in treh vrst suhega sadja