S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Dan odprtih vrat Kmetije Flis – kjer se kravice same pomolzejo

O PROJEKTU Dan odprtih vrat  Kmetije Flis – kjer se kravice same pomolzejo

Na Kmetiji Flis so v letu 2017 zaključili investicijo novogradnje hleva za krave molznice in mlado govedo. Z naložbo v novi hlev so izboljšali dobrobit živali in delovne pogoje, povečali pa so tudi produktivnost in konkurenčnost kmetije. Na kmetiji pričakujejo uspešno in učinkovito vzrejo plemenskih telic, ki bodo poleg obnove lastne črede, namenjene tudi prodaji.

Na kmetiji se je rodila tudi ideja o predelavi mleka, zato so v letu 2017 pričeli s prenovo starega gospodarskega poslopja, v katerem so uredili sirarno in kupili opremo za predelavo mleka. Predelavo mleka želijo še povečati, kakovost izdelkov pa obdržati na trenutni visoki ravni, saj je njihovo mleko izredne kakovosti, zato so polnega in bogatega okusa tudi njihovi domači mlečni izdelki. 

Kmetija Flis je investicijo novogradnje hleva in nakup opreme za predelavo mleka izvedla s pomočjo sredstev Programa razvoja podeželja 2014–2020.

Okvirna vrednost projekta: 435.740,73 evrov

Okvirni EU prispevek: 106.866,95 evrov

FOTO: Damijan Četina

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj?

  1. 5. 2019 (od 10. do 15. ure)

Kje?

     Šempeter

Kaj?

Dan odprtih vrat

  • ogled in predstavitev kmetije in predelave mleka na kmetiji (prikaz poti mleka od krave do mlečnega izdelka)
  • degustacije izdelkov
  • vodene igre za otroke (ustvarjalne delavnice, plezanje po plezalni steni…)