S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Popestrimo šolo - Zavod sv. Stanislava

O PROJEKTU POPESTRIMO ŠOLO – KREPITEV KOMPETENC ŠOLAJOČIH

Program spodbuja uporabo novih pedagoških strategij in oblik dela, v okviru katerih strokovni delavci izvajajo dejavnosti, ki prispevajo k razvoju ključnih kompetenc. V inovativnih učnih okoljih se tako ustvarjajo možnosti za krepitev ključnih kompetenc, ki so bistvena podlaga za učenje, ki podpira vse učne dejavnosti.

V Zavodu sv. Stanislava so k projektu pristopili celostno in strokovno sodelavko vključili v vse dejavnosti zavoda, ki tako deluje deloma v vrtcu in študentskem domu, v največji meri pa na osnovni šoli in gimnaziji ter dijaškem domu ob njej. Letno opravlja okoli 300 individualnih razgovorov, pripravlja in razvija različne delavnice za osnovnošolce in dijake, izobražuje strokovno osebje ter organizira karierne dneve ter razgovore z zaposlovalci. Učence zadnjih razredov osnovnih šol usmerja pri procesu izbire srednje šole, maturantom pa pomaga pri izbiri fakultete.

Okvirna vrednost celotnega projekta: 6 milijonov evrov

Okviren EU prispevek: 4,8 milijona evrov

Okvirna vrednost projekta na Zavodu sv. Stanislava: 120.000 EUR

Okvirni prispevek EU: 96.000 EUR

Foto: Zavod sv. Stanislava

 

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA Kompetentno v prihodnost

Konferenca kariernih svetovalcev projekta Popestrimo šolo 2016-2021 in sejem dobrih praks

Kdaj: 15. 5. 2019

Kje: Dvorana Matije Tomca, Zavod sv. Stanislava, Štula 23, Ljubljana Šentvid

Srečanje kariernih svetovalcev, skupna usposabljanja in predavanja, predstavitev modelov dobrih praks v obliki poster predstavitev, pregled poteka projekta in razprava o njegovem nadaljevanju ter medsebojnih povezovanjih.

Program:

8.30       Prihod udeležencev in registracija

9.00       Uvodni pregled poteka projekta s strani predstavnikov Ministrstva za šolstvo

9.30       Kompetence za prihodnost (Zavod za zaposlovanje)

10.30     Prikaz dela v praksi in pomisleki o nadaljevanju  (Zavod sv. Stanislava)

11.00     Razprava

11.30     Kavni  odmor

12.00     Sejemska predstavitev primerov dobrih praks

13.30     Kosilo in zaključek srečanja

Na dogodek so osebno vabljeni vsi koordinatorji projekta po posameznih šolah, ob njih pa tudi svetovalni delavci, drugi učitelji, ki jih zanima delo na kariernem usmerjanju šolajočih in izgrajevanju njihovih kompetenc ter tudi splošna javnost z interesom za te del pedagoških procesov.

Za lažjo organizacijo dogodka je zaželena prijava na elektronski naslov: [email protected] ali preko elektronskega obrazca na spletni strani https://www.stanislav.si/dejavnosti/popestrimo-solo/.