S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Uživam tradicijo

O PROJEKTU Uživam tradicijo

Cilj projekta, ki ga vodi BIC Ljubljana in združuje 8 partnerjev, je vzpostaviti kulinarično transverzalo od Panonije do Jadrana, v okviru katere bi obiskovalcem ponujali zgodbe in doživetja pristne tradicije, običajev in kulinarike v obliki privlačnih programov ob sodelovanju dediščinskih skupnosti različnih območij. Velik pomen je na izobraževanju različnih ciljnih skupin in sem sodi tudi tekmovanje v znanju in veščinah dijakov, študentov Konzorcija biotehniških šol Slovenije na temo Kulinarične dediščine, ki bo 14. 5. 2019.

Okvirna vrednost projekta: 1,6 milijona evrov

Okvirni EU prispevek: 1,4 milijona evrov

FOTO: BIC Ljubljana

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj: 14. 5. 2019 ob 13.00
Kje: BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana

Potekalo bo tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov Konzorcija Biotehniških šol Slovenije o kulinarični dediščini (na temo Kulinarična dediščina - Uživam tradicijo) s sodelovanjem projektnih partnerjev projekta Uživam tradicijo.

V okviru tekmovanja, ki bo odprto za javnost (javna prireditev), bodo tekmovalci predstavili teoretično in praktično znanje, spretnosti o navedeni temi. Prav tako se bodo s svojimi izdelki vključili projektni partnerji iz Slovenije in Hrvaške. Tekmovanje je zastavljeno tako, da se tekmovalci skozi šolsko / študijsko leto v šolah z mentorji pripravljajo na tekmovanje v svoji kategoriji in glede na izbrano podtemo.

Kategorije, v katerih bodo tekmovalci tekmovali 14. 5. 2019 ob 13.00 so:

1. KULINARIKA: PRIPRAVA JEDI NA TEMO KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO

2. ŽIVILSTVO: PRIPRAVA ŽIVILSKIH PROIZVODOV (PEKOVSKIH ALI SLAŠČIČARSKIH) NA TEMO KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO

3. VIZUALNA UMETNOST: PRIPRAVA POGRINJKA NA TEMO KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO

4. PRISPEVEK ali PROJEKTNA NALOGA NA TEMO KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO

5. ZNANJE NA TEMO KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO 6. FOTOGRAFIJA, FILM oz. VIDEO NA TEMO KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO.

Pričakuje se do 100 tekmovalcev iz celotne Slovenije. Udeležencem in javnosti se bo predstavilo, kako znajo mladi ohranjati kulinarično dediščino, jo po potrebi modificirati, glede na današnje trende in promovirati. Možno si bo vse izdelke ogledati, prav tako tudi del priprave. Izdano bo tudi gradivo z vsemi recepti.