S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Doživetje v medeni pravljici Šolar

O PROJEKTU Doživetje v medeni pravljici Šolar

Mlada prevzemnica Darja Šolar je prevzela čebelarsko kmetijo s 36 letno tradicijo. Kmetija je po bližnji in širši okolici znana po čebelarstvu in po ohranjanju ene najstarejših tradicionalnih obrti na Slovenskem – lectarstvu. Mlada prevzemnica je na kmetiji močno nadgradila še čebelarski turizem – apiturizem, v sklopu katerega v čebelnjaku izvajajo sproščujoče in očiščevalne medene masaže, nudijo pa tudi vdihovanje aerosolov iz panja in počitek ob panjih.

S pomočjo sredstev Programa razvoja podeželja 2014–2020 je mlada prevzemnica povečala povečala število panjev in čebeljih družin, posodobila čebelarsko opremo in prostor za točenje in shranjevanje medu, ter povečala pestrost novih proizvodov in storitev, ki jih nudijo na njihovi kmetiji.

Okvirna vrednost projekta: 81.600,00 evrov

Okvirni EU prispevek: 45.000,00 evrov

FOTO: Darja Šolar

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj?

  1. 5. 2019 (od 10-12 ure dopoldan in od 15-17 ure popoldan)

Kje?

      Kmetija Šolar

Kaj?

Dan odprtih vrat

  • vodena brezplačna doživetja na čebelarski kmetiji z pijačo dobrodošlice medenega likerja, degustacijo naših pet vrst sortnih medov, slastnih medenjakov in medenega napitka
  • ogled čebelnjaka na domačem dvorišču, v katerem lahko posameznik vzpostavi dobro počutje, ogled posodobljenih notranjih prostorov za točenje medu in predelavo medu v medene izdelke, ogled obnovljene pekarne, kjer nastajajo odlični medenjaki in lectovi srčki
  • ozaveščanje obiskovalcev o pomenu opraševanja in podučitev o pravilni uporabi in shranjevanju čebeljih pridelkov
  • prikaz krašenje lecta in seznanitev s staro domačo obrtjo-lectarstvom