S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

MODRA DELAVNICA

O PROJEKTU Vzpostavitev centra “Modra delavnica” – od poskusa do poklica

Namen projekta, ki ga izvaja Zavod Simetris, je vzpostavitev centra »Modra delavnica« kot skupnostnega centra tehniškega in drugega ustvarjanja, kjer se otroci, mladi in odrasli učijo, ustvarjajo in razvijajo (poslovne) ideje ter ob tem in preko tega prepoznavajo ter načrtujejo lastno poklicno pot. »Modra delavnica« nudi priložnost učiti in preizkušati se z delom, krepiti in inovativno uporabljati svoje ustvarjalne potenciale, se preizkušati v različnih dejavnostih – poklicih, odkrivati in razvijati svoje sposobnosti in interese, izmenjevati svoja znanja in izkušnje, odkrivati poklice na družbeno odgovoren in okolju prijazen način ter spoznavati različne kulture, običaje in značilnosti. S pomočjo projektnih aktivnosti se mladi učijo in pridobivajo veščine skozi delo, se seznanjajo z robotiko, nravoslovjem in alternativnimi viri energije. Veliko priložnosti imajo tudi za ustvarjanje na področju tehnike.

Okvirna vrednost projekta:  80.000 evrov

Okvirni EU prispevek: 56.000 evrov

FOTO: Zavod Simetris

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

Kdaj: 14. 5. 2019, 18.00 - 20.00

Kje: Turnerjeva 107, Fram

Odprta vrata »Pridi, poglej in ustvari v Modri delavnici«.

Vabljeni otroci in odrasli, ki bodo lahko poskusili programirati preproste robotke, izdelovati zapletene modele in konstrukcije ter narisali in izdelali obesek z laserskim gravirnim strojem. Seveda pa si bodo vsi lahko ogledali Modro delavnico.