S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Kohezija do 2013 English

Za povečavo in pomanjšavo elementov uporabljajte tipki CTRL+ ali CTRL-.

EU PROJEKT, MOJ PROJEKT z več kot 40 dogodki po Sloveniji

Tudi najmanjši projekti puščajo velike sledi

EU PROJEKT, MOJ PROJEKT z več kot 40 dogodki po Sloveniji

Kampanja »EU projekt, moj projekt« je tudi letos pokazala, da nosi pravo ime in da tudi najmanjši projekti v naših okoljih in med ljudmi puščajo velike sledi. To smo spoznavali v tednu med 12. in 19 majem v Ajdovščini, Brežicah, Celju, Črnomlju, Grosupljem, Kopru, Krškem, Ljubljani, Logatcu, Mariboru, Martjancih, Metliki, Novi Gorici, Pivki, Planici, Postojni, Radljah ob Dravi, Tolminu, Trbovljah, Velenju, na Vrhniki in v Žalcu. Preko zanimivih delavnic, interaktivnih razstav, lutkovnih predstav, pohodov, športnih iger in drugega zabavnega oz. izobraževalnega dogajanja ter obilo dobre glasbe in hrane je več kot 3000 obiskovalcev na 40 dogodkih spoznalo več kot 20 projektov.

Najmlajši so se učili improvizacije za pripravo lastne glasbene pravljice, poslušali zgodbe živalskega sveta, uživali v predstavi Fajn Teatra, poiskali svoj idealni bodoči poklic s Trkajem, razpletli lutkovno detektivko na Ljubljanskem gradu, se naučili indijanskega pozdrava z Indijančkom Vikijem, odkrili, kako so živeli v času Ivana Cankarja, se preizkusili v drugačnih športnih igrah v Planici in povsod pojedli veliko palačink. Starejši so se izobraževali o obnovljivih virih energije, zmanjševanju odpadkov v vsakdanjem življenju, turizmu, materialih prihodnosti ali sodelovali pri pripravi boljših predpisov za gospodarstvo, mladi pa so iskali prihodnje možnosti za zaposlitev ali izobraževanje. Ljubitelji rekreacije in zgodovine so se podali na spomladanski pohod po krožni poti vojaške zgodovine v Pivki, kjer so lahko srečali tudi Martina Krpana in si skovali podkev za srečo. Tisti z ustvarjalno žilico pa so se lahko udeležili številnih delavnic, od ustvarjanja z glino ali svilo, izdelovanja mil, kuhanja veganskih jedi, izdelovanja razglednic, foto albumov z izrezki ipd., ki so jih organizirali večgeneracijski centri. V Sloveniji jih danes deluje 15, vsi pa skozi vse leto pripravljajo številne brezplačne aktivnosti za kakovostno preživljanje prostega časa in nudijo različno pomoč. EU projekt, moj projekt se tako v resnici ne končuje, saj se projekti s svojimi dejavnosti še naprej aktivno izvajajo in vsak dan v svojem okolju prispevajo kakšno dobro zgodbo, podprto z evropskimi sredstvi.

Teh je bilo v Sloveniji v zadnjih petnajstih letih več kot 6000, z dobrimi 3 milijardami evrov pa jih bomo v naslednjih letih gotovo spisali še več tisoč. Preko javnih razpisov, programov in drugih naložb udejanjamo poslovne ideje, spodbujamo inovativnost in ustvarjalnost, vlagamo v znanje ter vseživljenjsko učenje in odpiramo nova delovna mesta. Tu so številne priložnosti tako za mlade, ki prvič iščejo zaposlitev, kot za generacijo starejših, ki si želijo svoje delovne veščine in znanje prilagoditi novim delovnim potrebam ter razvoju tehnologij. Poiščite svojo priložnost!

Fotogalerija dogodkov

Deli to novico z ostalimi