S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov  /  Obveščanje javnosti  /  Novice evropskih skladov  /  Aktualne novice  /  Seja Nadzornega odbora za Operativni program razvoja človeških virov 2007-2013

Seja Nadzornega odbora za Operativni program razvoja človeških virov 2007-2013

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je danes organizirala 9. sejo Nadzornega odbora za Operativni program razvoja človeških virov 2007-2013. Udeležili so se je predstavniki Evropske komisije, Generalnega direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti, ministrstev, gospodarskih in socialnih partnerjev, nevladnih organizacij s področja socialne vključenosti, s področja enakih možnosti, trajnostnega razvoja, lokalnih skupnosti, pa tudi predstavniki Računskega sodišča RS in Urada RS za nadzor proračuna. Obravnavali so sprememba Poslovnika Nadzornega odbora za operativni program, njegovo finančno realizacijo, poročilo revizijskega organa ter osnutek letnega poročila 2014.

Osrednji cilj operativnega programa razvoja človeških virov, ki je podlaga za črpanje sredstev iz Evropskega socialnega sklada, je vlagati v ljudi, katerih človeški kapital bo zagotavljal večjo stopnjo inovativnosti, zaposljivosti in gospodarske rasti. Prav slednje namreč pozitivno prispeva k večji zaposlenosti, socialni vključenosti, zmanjševanju regionalnih razlik in visokemu življenjskemu standardu. Za dosego navedenih ciljev je  Slovenija v obdobju 2007-2013, ki traja do konca leta 2015, upravičena do 756 milijonov evrov, skupaj z operativnim programom razvoja okoljske in prometne infrastrukture in z operativnim programom krepitve regionalnih razvojnih potencialov pa do 4,1 milijona evrov.

V letu 2014 so bili iz naslova operativnega programa razvoja človeških virov na novo potrjeni štirje javni razpisi v skupni vrednosti 4,8 milijonov evrov in 11 neposrednih potrditev operacij v skupni vrednosti 24,3 milijonov evrov. Na današnji seji so se udeleženci podrobneje seznanili z  izvajanjem programa, med drugim tudi z Načrtom vrednotenja programa in aktivnostmi v okviru informiranja in obveščanja  javnosti.

Po seji nadzornega odbora, so si ogledali tudi projekt »Omamljen.si z delom« socialnega podjetja Fundacije Vincenca Drakslerja za odvisnike na Pristavi pri Tržiču, ki je sofinanciran iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Predstavitve si lahko pogledate tukaj.


Akcije dokumenta
Barvni ornament

Informacije o pridobivanju evropskih sredstev na spletni strani

Ali se vam zdi, da je na spletni strani dovolj informacij o pridobivanju evropskih sredstev?

  • informacij je preveč
  • informacij je ravno prav
  • informacije so pomankljive
  • informacij ni dovolj
Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana

RSS      Stik      Struktura strani